Újabb ötös

Vizsgaidőszak, tanulás, a söröknek így csak a fogyasztására volt időm, és ha jól számolom egy 13 sörös lemaradást sikerült összehoznom. Jók, rosszak, prémium és kommerszebb vegyesen, első felvonás a százig.

Anchor Old Foghorn Amerikai Egyesült Államok – nagyon vártam már az első találkozást az eddigi tapasztalataim alapján csak szuperlatívuszok használatával leírható Anchor gyár árpabor jellegű sörével. A sötét szín mögött egy fantasztikusan mély illat húzódott meg, és az ízzel együtt betörőként lopakodva, szinte észrevétlenül csempészte be a nedű magas alkoholtartalmát a szervezetembe. De végül becsempészték, és alattomosan megütött ez a sör. Összességében a tapasztalataim ismét nagyon jók, de a korábban kóstolt két Anchor termék (a fantasztikusan komplex ízvilágú Liberty Ale és a lehengerlő Porter) mellett sajnos csak harmadik tud lenni.

Anchor Old Foghorn

Löwenbräu Triumphator Németország – a sima Löwenbräu keltette keserű csalódás után a gyárnak még egy esélyt adva kipróbáltam a főzde csúcssörét is. Igen jó dupla bak, de számomra az íze nem volt olyan kiemelkedő, hogy rendszeres fogyasztóvá váljak.

Thurn und Taxis Roggenbier Németország – már korábban is volt szerencsém rozssörhöz, de ezúttal egy jóval nagyon tiszteletben tartott, a Paulaner alá tartozó márkát sikerült kipróbálnom. Vöröses-barnás színe, fantasztikus illata, már előre lenyűgözött. Az íze sem keltett csalódást, leginkább a búzával rokon, de annál jóval erőteljesebb íz fogadott.

EFES Pilsener Törökország – az EFES csoport Törökország és a Közel-Kelet egyik legnagyobb sörszállítója, és a rengeteg török bevándorló miatt nem meglepő, hogy fő terméküket, a pilzeni típusú világos sörüket immár Bécsben is lehet kapni. Három decis üvegben, nem túl visszafogott áron a prémium sörök látszatát keltheti. Az üvegen szereplő “Monde Selection” díj viszont már előre félelemmel töltött el, sok jót ez nem jelenthet. A sör habja túl szabályos és túl tartós hab, ráadásul elég furcsán esik össze a tetején. Szénsavassága furcsa, de kellemes, az íz a várthoz képest eleinte kicsit pozitív csalódásnak tűnő, Estrella Dammra emlékeztető volt. Egy idő után viszont határozottan egyre kevésbé esett jól, és a három deci végére ez igen kínossá vált. Összességében nem ajánlom, esetleg egyszeri kipróbálásra, vagy villogásként, hogy ittunk török sört is.

EFES Pilsener

Ottakringer Schnitt  Ausztria – ismét sikerült belenyúlnom: félbarna, leértékelt Ottakringer. Az illata egész jó volt, eleinte az íze is, de a végére már igen nehezen csúszott le. Így számomra megdőlt az a korábbi sejtés, hogy az Ottakringernek az alapsörén kívül a többi főzete elfogadható, ez nem volt az sajnos. A sör legérdekesebb pontja talán a Frische-Verschluss kupak volt, aminek belső, gumis részével tökéletesen vissza lehet zárni a sört. Már ha van olyan ember, aki ilyen dologra vetemedne.

Reklámok

Egy hozzászólás to “Újabb ötös”

  1. […] abbahagyná az egészet. Első gyomorforgató élményem még a Lapin Kultához köthető, de az EFES Pilsener is jól kitolt velem a végére. Gondoltam, ezek után összegyűjtök egy csokorra valót a szar […]

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: